Lotus

De kachels van Lotus moeten de best denkbare verbranding bieden met een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Ze moeten duurzaam en solide zijn en het design ervan moet functioneel en perfect zijn. Met deze gedachten als uitgangspunt ontwikkelt Lotus al meer dan 35 jaar houtkachels. En daarom vindt u hun kachels in duizenden huizen in Denemarken, Duitsland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Italië, Griekenland en Engeland.

Onze haarden

A

Mira 7

€ 2.995,00

Warmte, op een elegante manier

In Mira 7 hebben we verder geborduurd op onze populaire Mira-serie. In deze versie hebben we al onze kennis gebruikt om een haard te ontwikkelen die een goede, aangename warmte afgeeft, ook nadat het laatste brandhout erin is gelegd. Het geheim van deze haarden zijn de speciaal ontworpen PowerStones die gemaakt zijn om de warmte lang vast te houden. Naast dat voordeel is de Mira 7 ook een uitstekende keuze als u een harmonische, stijlzuivere haard wilt die het brandhout optimaal verbrandt. En die daarnaast eenvoudig te bedienen is, onder meer door de manier waarop u de luchtregeling bedient en door de ergonomische hendel waarmee u het deurtje open en dicht kunt doen. 

Mira is verkrijgbaar in drie varianten, namelijk Mira 7 in staal, Mira 7M in staal/speksteen en Mira M in zuiver speksteen, met een gewicht van 270 kg. 

Powerstones zijn speciaal ontwikkelde Lotus stenen, die de warmte extra lang vasthouden. De stenen moeten boven de verbrandingskamer van de haard bevestigd worden. 

Mira 7M - combineert het exclusieve staal met de praktische warmteafgifte van de speksteen. Daarnaast kunnen er tot 48 kg extra warmte afgevende PowerStones aan toegevoegd worden. (Deze zijn inbegrepen bij de Mira M haard).

Lees meer

A+

M1 speksteen

€ 4.295,00

Lotus M - een fantastische kachel met fantastische mogelijkheden

De Lotus M-serie combineert het beste van de tegelkachel met dat van de houtkachel. Het hoge gewicht en de bijzondere constructie combineren het vermogen van de tegelkachel om warmte op te slaan en langzaam af te geven met de rustige en gecontroleerde verbranding en de snelle warmteverdeling van de houtkachel. Wat deze kachel zo uniek maakt, is dat u kunt kiezen of u de warmte snel (via convectie) of langzaam (via straling) wilt verdelen. Als u voor een langzame warmteverdeling kiest, wordt de speksteen verwarmd. U kiest met de rechterhendel (schuif ) onder de deur.

Lees meer

A+

2060

€ 2.595,00

Handwerk in een klasse apart

De Lotus 2000-serie is ons antwoord op de vraag naar een moderne kachel met een klassieke uitstraling. Het hoge gewicht en de degelijke constructie doen onwillekeurig denken aan een klassieker. Het klassieke design wordt extra benadrukt door de stalen banden en de mogelijkheid het basismodel, de Lotus 2060, te combineren met verschillende modules. Zo kunt u kiezen uit een houtvak, een bakvak, en zelfs een ovendeur om dit bakvak af te sluiten. De keus is aan u. Verder kunt u naast brandhout ook op cokes stoken, zodat u de kachel maar twee keer per dag hoeft bij te vullen om een normale woning de hele dag van warmte te voorzien.

Lees meer

A+

Jubilee 25 (showroommodel)

Van € 2.340,00

€ 1.950,00

Jubilee 25 met deur.

We brengen gebruiksvriendelijkheid naar een totaal nieuw niveau. Jubilee 25 is een stijlvolle en betrouwbare haard waarin u probleemloos houtblokken tot 40 cm lang kunt branden. En het nieuwe Lotus soft-close-systeem komt standaard op de haard. Jubilee 25 is verkrijgbaar in staal, zeepsteen en Indian Night. Ze hebben allemaal als optie een vak voor het bewaren van hout voor een solide design.

Lees meer

A+

Prestige Basic steel

€ 1.995,00

De NIEUWE gezichten in de Prestige-familie

Prestige Basic is de nieuwe elegante toevoeging aan de Prestige-serie. Alle haarden zijn uitgevoerd met Comfort Air Control, dat een stevige en eenvoudige beweging van de luchttoevoer mogelijk maakt met nauwkeurige controle. Verkrijgbaar in exclusieve materialen met een optionele houten deur.

Lees meer

Wij leveren producten van onder andere onderstaande merken